Facaden

Lodtrækning afgjorde husets skæbne

Af

71 Nyhavn Hotel ligger på hjørnet af Nyhavn og Københavns Havn med udsigt over vandet. Grunden var i 1700-tallet ejet af vintapper Jan van Osten, der havde tømmerplads og pakhus ud mod havnen. Desværre brændte huset ned i 1782. En ny dobbeltbygning blev opført i …

Fadøl, folkefest og fortidens synder

0 kommentar 0 anbefalinger

Nyhavns historie går langt tilbage. Havnen blev udgravet i begyndelsen af 1670’erne som et alternativ til den allerede eksisterende havn. Christian den Femte kunne i 1673 indvie havnen som ”Nyhavnskanalen” – i dag forkortet til ”Nyhavn”. Mange af de gamle huse er i dag bevaret, og det ældste hus stammer helt tilbage fra 1681. I mange år var Nyhavn en slags ”Red Light District” i København, hvor glædespiger, sømænd og tatovører holdt til. Men i dag er Nyhavn en populær og velbesøgt turistattraktion med masser af restauranter, caféer og værtshuse. På en solbeskinnet sommerdag kan over 1000 mennesker samles i Nyhavn, og der er kamp om pladserne på restauranterne og på kajen, hvor man kan nyde solen helt fra tidlig formiddag til sen aften. Nyhavn har også tradition for at holde Sankt Hans Aften med heks og bål ude i vandet. Og hvert år til jul byder Nyhavn på et stemningsfuldt julemarked med boder fulde af kunsthåndværk, huer og vanter, gløgg og hvad der ellers hører sig til.

Bidrag til 71 Nyhavn Hotel

Nyhavns historie går langt tilbage. Havnen blev udgravet i begyndelsen af 1670’erne som et…