8-tallet

En moderne landsby

Af

På den yderste spids af området Ørestad Syd ligger 8Tallet. Byggeriet er tegnet af arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group (BIG) og stod færdigt i 2011. Den atypiske bygning placerer sig et sted mellem at være en lille landsby og et anderledes karrébyggeri. 8Tallet…

Bidrag til 8Tallet

Politisk udsyn og offentligt indblik

0 kommentar 0 anbefalinger

Hvordan kan man designe et rådhus, så det bliver et samlingspunkt for byens borgere og ikke et symbol på magt og myndighed? Det var spørgsmål, som man i arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group (BIG) måtte tænke over, da man skulle deltage i den internationale arkitektkonkurrence om Tallins nye rådhus. For BIG lå svarene lige for: vor tids demokrati er et deltagelses-demokrati, der hviler på åbenhed. En enkel og umiddelbar udveksling mellem politikere, embedsmænd og borgere er derfor afgørende. Og det skulle afspejle sig i Tallins nye rådhus. BIGs projekt vandt den internationale arkitektkonkurrence for rådhuset i 2009. Og efter planen skal bygningen realiseres fra 2012-2014. BIGs vinder-rådhus er formet som en åben struktur bestående af 13 kasser, der synes at svæve over jorden. Kasserne er kun forbundet med hinanden i hjørnerne. Store panoramavinduer gør det muligt for borgerne at se byens embedsmænds daglige arbejde. Omvendt er byen og dens borgere aldrig ude af syne eller sind for embedsmændene. Under kasserne – halvt ude, halvt inde – er skabt et levende miljø; her finder man rådhusets forskellige borgerservices, kantine, udstillingsareal, konferencesal og en offentlig plads. Bygningen virker som en inddragende, imødekommende og alsidig helhed langt fra tidlige tiders lukkede administrationsbygninger.

Bidrag til 8Tallet

Hvordan kan man designe et rådhus, så det bliver et samlingspunkt for byens borgere og ikke et…