Århus Musikhus
Fakta

Musikhus for masserne

Af

Det århusianske musikliv skulle have optimale vilkår. Derfor indbød Århus Kommune til arkitektkonkurrence i 1977. Musikhuset blev tegnet af Kjær & Richter og indviet i 1982. Musikhuset har både klassiske og moderne træk, og bygningen ligger ud til en stramt…

Vis mere

Bidrag til Århus Musikhus

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Byens prestigebyggeri

Tid / Periode 1982
3 kommentarer 0 anbefalinger

Frem mod 1980’erne satte byer og stat ind med en ny type bygninger: Det kulturelle prestigebyggeri. Det var oppe i tiden at tale om populariseret kunst og at demokratisere kunsten og kulturen. Kunsten skulle være for de mange. Det var ikke længere kun den finkulturelle elite, der havde eneret på de kulturelle oplevelser. Musikhuset i Aarhus er et eksempel på tendensen. Selv om den klassiske musik stadig er i højsædet, er repertoiret bredt. I tilbygningen fra 2007 ligger Symfonisk Sal, en koncertsal med meget avancerede akustiske forhold. Den er opbygget over proportionerne i den berømte Gyldne Sal i Wiener Musikverein, der regnes for en af verdens fineste koncertsale.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (3)

Birgit
, for mere end 6 år siden

Musikhuset laver simpelthen de bedste arrangementer. Vi har ofte været på firmatur med <a https://www.toytoy.dk/og set både standup og koncerter. Kan varmt anbefale musikhuset Aarhus. God service, flotte lokaler og rigtig gode koncerter.

Birgit
, for mere end 6 år siden

Musikhuset laver simpelthen de bedste arrangementer. Vi har ofte været på firmatur med <a href="https://www.toytoy.dk/" target="_blank">https://www.toytoy.dk/</a> og set både standup og koncerter. Kan varmt anbefale musikhuset Aarhus. God service, flotte lokaler og rigtig gode koncerter.

Rasmus
, for mere end 13 år siden

Repertoiret og den brede slags musik er desuden hyppigt at finde i Ridehuset, som er placeret lige ved siden af..

Bidrag til Århus Musikhus

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Byens prestigebyggeri

Frem mod 1980’erne satte byer og stat ind med en ny type bygninger: Det kulturelle…

Billeder (1)