Indgang
Fakta

Jyllands sportsmekka

Af

Det oprindelige retvinklede og enkle nyklassicistiske hovedbygning fra 1920 blev tegnet af Axel Høeg-Hansen. Den nyklassiske og vitalistiske stil er bevaret i stadionanlæggets doriske søjler og mange statuer af blandt andre Svend Rathsack og Jean Gauguin. En…

Vis mere

Bidrag til Århus Stadion

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

"Jernhårde ladies"

Tid / Periode 1920
1 kommentar 1 anbefalinger

Arenaen blev indviet på internationalt plan, da de danske håndboldkvinder vandt guld ved EM i 2002. Omkring 40.000 tilskuere og mere end to millioner tv-seere overværede den danske sejr over arvefjenderne fra Norge. Desværre er der i dag tale om en nedadgående formkurve for de ellers så sejrsvante håndboldkvinder. Med legendariske og temperamentsfulde Anja Andersen i spidsen erobrede de guld ved EM i 1994 og 1996, ved OL i 1996 og ved VM i 1997. Med til den nationale stolthed over dansk kvindehåndbolds triumfer hører dog også den nøgterne erkendelse af, at disciplinen ikke er særlig udbredt udenfor de nordiske lande, skønt den mere og mere indgår i den udenlandske elitesatsning.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Simon
, for mere end 3 år siden

God historie Hans :). Århus Stadion huser heldigvis også byens hold agf. Og som store agf fans har vi hos http://iadvice.dk/ brugt massere af tid på Århus Stadion. Desværre ikke altid man er gået derfra med en sejr.. Men det må man nok tage med :)

Bidrag til Århus Stadion

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

"Jernhårde ladies"

Arenaen blev indviet på internationalt plan, da de danske håndboldkvinder vandt guld ved EM i…

Billeder (2)

Videoer (1)

  • Video