Admiral Hotel

30.000 tønder korn

Af

Hvor gæster fra alverdens lande i dag ruller deres kufferter igennem vestibulen, var der i gamle dage fyldt med tusinder af tønder med korn. Admiral Hotel i København blev grundlagt i 1978. Men de pakhuse, hvor hotellet har til huse, blev allerede opført i 1787 for …

Med krig i baghaven

0 kommentar 1 anbefalinger

Det var de store sejlskibes æra i slutningen af 1700-tallet, og havnen var et mylder af driftig aktivitet. Med sin placering på havnefronten i den livlige københavnske handelshavn lå pakhusene, hvor Admiral Hotel i dag er placeret, lige i hjertet af skibstrafikken til det øvrige Danmark og resten af verden. Bygningen lå også i centrum for de store begivenheder i Danmark i begyndelsen af 1800-tallet. 2. april 1801 blev det berømte ’Slaget på Reden’ udkæmpet med Lord Nelson i spidsen. Praktisk talt lige uden for vinduerne af det nuværende hotel. I 1807 var den gal igen. 3. august nærmede en vældig engelsk flådestyrke sig København, der forberedte sig på en ny belejring. Fjendens artilleri, der bestod af hidtil ukendte typer bomber og raketter, susede over pakhuset. Og gaderne fyldtes, mellem udbrændte bygninger, af husvilde, sårede og døde. Mange af de sårede blev indkvarteret i det, der i dag er Admiral Hotels lounge, hvor den gamle korntørringsovn tidligere havde stået.

Bidrag til Admiral Hotel

Med krig i baghaven