Randi & Katrines udsmykning af Ærøfærgen

Mellem Ærø og Svendborg sejler et maleri

Af

I samarbejde med Statens Kunstfond og Statens Kunstråd ville DR i 2011 flytte debatten om kunst i det offentlige rum ud i det offentlige rum, og danskerne blev inviteret til at engagere sig i den. 1.262 kunstløse lokaliteter blev indstillet af landets borgere og et af…

Et folkeligt kunstværk

0 kommentar 0 anbefalinger

På styrbordssiden er færgen bemalet helt enkelt: sort og hvid med gule skorstene, rød køl og malede koøjer, som var der kahytter ombord. Den lille buttede Ærøfærge ligner nu en klassisk luksusliner. Randi & Katrine har ladet sig inspirere af gamle krydstogtskibe. På bagbordssiden ser det ud til, at der er hul ind i færgen. Her kan man eksempelvis se malede biler og en bar med palmer. På denne måde gør kunstnerne opmærksom på det tvetydige forhold mellem færge og motiv, mellem virkelighed og maleri. Med klare farver og naivistisk formsprog har Randi & Katrine skabt et humoristisk kunstværk, der er let at forholde sig til og let at holde af. Et folkeligt kunstværk valgt af folket.

Bidrag til ÆRØFÆRGENS NYE STIL

På styrbordssiden er færgen bemalet helt enkelt: sort og hvid med gule skorstene, rød køl og…