høfder

Grænsen mellem fjord og sund

Af

I dag er Limfjorden i virkeligheden ikke en fjord, men et sund. Sådan var det også i vikingetiden, hvor Knud den Store i 1027 sejlede ind i sundet fra vest på sin vej fra England til Danmark. Men omkring 1100 sandede åbningen mod vest til. Havet brød igennem Agger …

Bidrag til Agger Tange

SKØNHEDEN i LANDSKABET

0 kommentar 0 anbefalinger

Danmark har masser af hav, Fjorde og søer som udvider tanken om skønne udsigter. Få steder lyser så indbydende op som Agger Tange, når man kommer kørende sydfra på vej mod Haven i Hune og Svinkløv Badehotel. Danmark har for få naturligt exclusive områder, som inviterer til et stop med en følelse af ubegrænset frihed og tanken at ville vende tilbage med en sejlbåd og masser af tid. Bodil har forhåbentlig ikke været for grådig og forulempet de svungne linier. Homage to Agger Tange fordi der ikke er en pølsevogn eller et Coca Cola skilt. Skønhedens spejl længe leve i mindet om Aalborgs greb om handelen i Øst.

Limfjordens Dronning

Da vikingetidens port mod Vesterhavet lukkede sig, blev Limfjordslandet et sluttet system med…