Alstrup Krat

Et landskab fra oldtiden

Af

Bøgeskoven Alstrup Krat ved Mariager gemmer på et af de mest velbevarede oldtidslandskaber i Danmark. I skovbunden kan man se spor efter bronze- og senere jernalderbøndernes marker. De danner et net af firkantede arealer omkranset af brede skelvolde. Det skrånende…

Bidrag til Alstrup Krat

En sjælden dyrefold

0 kommentar 0 anbefalinger

Arkæologer har vidst længe, at oldtidens mennesker var både husdyr- og agerbrugere. Man har fundet stalde i forhistoriske huse og dusinvis af knogler fra kvæg, svin, får og andre husdyr i bopladsernes affaldslag. Et sjældent vidnesbyrd om det forhistoriske dyrebrug ses imidlertid i Alstrup Krat i form af en regulær dyrefold. Den cirka 1000 kvadratmeter store fold, der formentlig er fra jernalderen, er omgivet af en bred, firkantet jordvold med stejle indersider. Folden er blevet lagt lige i udkanten af agersystemet. Herfra har det været nemt at lede dyrene på græsning uden for agrene via slugter, der endnu kan ses i terrænet.

En sjælden dyrefold

Arkæologer har vidst længe, at oldtidens mennesker var både husdyr- og agerbrugere. Man har…