Bomhuset på Ravelinen
Fakta

Sidste rester af Københavns befæstning

Af

Bomhuset på Amagerbro Ravelin er opført 1728. Bygningen blev brugt af de soldater, der passede Amagerport. De holdt øje med, om folk betalte bompenge og told på varer. Tolden blev kaldt accise. Navnet ravelin er fransk og henviser til et halvmåneformet eller…

Vis mere

Bidrag til Amagerbros Ravelin

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Har du betalt din accise?

Tid / Periode 1728
1 kommentar 0 anbefalinger

Accise var en indenlandsk afgift på forbrugsvarer. Den skulle betales ved passage af byportene. Staten og byen fordelte indtægten. Accisen var vigtig for bystyret. Det var nemlig kun staten, der kunne inddrive ejendoms- og personskatter. Bystyret fik hovedsageligt sine indtægter fra udstedelse af bl.a. borgerskabsbreve og fra byens fælles jorder og ejendomme. Ved Amagerport blev accise især betalt af de mange bønder fra Amager, der solgte grønsager og andre landbrugsprodukter på byens torvepladser. Acciseboden, der ligger lidt længere inde mod byen end ravelinen, er egentlig en portnerbolig. Den fejlagtige betegnelse er kommet til at hænge ved. Den blev opført 1718-20. Ved Torvegades udvidelse i 1930'erne rullede man bygningen 10 meter mod nord.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Jørgen Møller
, for mere end 10 år siden

Den rigtige accisebod, også kaldt Tylvten, lå et par hundrede meter uden for volden, adressen blev senere Amagerbro 6. Den blev opført i 1718 og nedrevet i 1913. Hele historien findes på www.chrarkiv.dk. Ravelinen havde en periode som kolonihave område, jeg har et foto fra ca. 1906, som viser en familie på tre ved kaffebordet.

Bidrag til Amagerbros Ravelin

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Har du betalt din accise?

Accise var en indenlandsk afgift på forbrugsvarer. Den skulle betales ved passage af byportene.…

Billeder (2)