Noget for husarerne

Af

På Antvorskov Kaserne ved Slagelse holder et helt særligt og meget traditionsrigt regiment til, som kan spore deres aner tilbage til 1600-tallets vilde rytterbander på Ungarns sletter. Det er Gardehusarregimentet. Regimentet er et moderne regiment med pansrede…

Bidrag til Antvorskov Kaserne

Pelsklædte røverbander dannede mode

0 kommentar 0 anbefalinger

I 1500- og 1600-tallet hærgede røverbander og krigere på de ungarske sletter – klædt i spraglede dragter med broderier, snore og pels. Rytterne var legendariske for deres færdigheder på hesteryg, og de blev brugt som lejetropper i både Østrig og Preussen. Det ungarske lette kavaleri blev et forbillede for de fleste europæiske magter, som oprettede husarregimenter efter ungarsk model. Regimenterne tog de farverige ungarske dragter til sig. Kun få lande anvender i dag stadig den traditionelle dragt, men i Danmark kan man se den på gardehusarerne, når der er udenlandsk statsbesøg, nytårskur eller ved andre markante lejligheder.

I 1500- og 1600-tallet hærgede røverbander og krigere på de ungarske sletter – klædt i…