Arken
Fakta

Moderne kunst på vestegnen

Af

Arken Museum for Moderne Kunst i Ishøj er tegnet i 1988 af Søren Robert Lund, der som 25-årig arkitektstuderende vandt arkitektkonkurrencen. Museet blev opført i 1994-96 i en karakteristisk postmoderne stil. Arkitekturen benytter sig af stærke og ekspressive…

Vis mere

Bidrag til ARKEN

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Kulturen rykker ud i forstæderne

Lyt til fortællingen
Tid / Periode 1988 1996
1 kommentar 5 anbefalinger

Velfærdssamfundets enorme vækst i 1960’erne og frem medførte etablering af store boligområder syd for København. Indbyggertallet steg med den øgede indvandring til Danmark, hvor der i kommunerne syd for København opstod nye store multikulturelle kvarterer. Som led i kulturpolitikken i 1980’erne ønskede man at flytte kulturen og dens institutioner ud til befolkningen. Man valgte derfor at placere det nye museum for moderne kunst ved Ishøj syd for København. Tanken var at lade den store og brede befolkningsgruppe på vestegnen møde kunsten i deres nærområde, samtidig med at museet ville tiltrække de traditionelle museumsgæster til området. Museet ville derved på én gang bidrage positivt til integrationen og den brede kulturformidling.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

, for mere end 8 år siden

Jeg har besøgt Arken flere gange, men jeg føler ikke, at tanken om at museet skal bidrage positivt til integrationen er noget, der slår en. Besøgende er de traditionelle museeumsgæster + 50.

Bidrag til ARKEN

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Kulturen rykker ud i forstæderne

Velfærdssamfundets enorme vækst i 1960’erne og frem medførte etablering af store boligområder …

Billeder (2)