Aeronautisk Dag 2008

Danmarks ældste flyveplads

Af

Avedøre Flyveplads fra 1917 er Danmarks ældste bevarede flyveplads. De fredede hangarer er af træ, så de kunne brændes i krigstilfælde. Hangarerne rummer fortællingen om Flyvevåbnets begyndelse i Danmark. Avedøre Flyveplads består af yderligere ti fredede…

Bidrag til Avedøre Flyveplads

Danmarkshistorie i de røde bygninger

1 kommentar 0 anbefalinger

”Avedøre Flyveplads skylder foreningerne sin overlevelse,” fortæller pensioneret hangarmester Vagn Westh, mens han hviler hånden på en drejebænk i den fredede motorprøvestand. Prøvestanden blev opført som værnemagerarbejde i 1943. Vagn Westh er aktiv i KZ & Veteranfly Klubben på Avedøre Flyveplads. Klubben er en af de foreninger, som restaurerer gamle fly og arrangere flyvedage på flyvepladsen. Westh peger over mod de røde hangarer fra 1917 og fortæller: ”Det var en stor dag, da vi i 2004 genindviede startbanen efter mere end 50 års pause. Lyden og synet af gamle flyvemaskiner berører de fleste, og vores mange tusinde gæster viser, at vi har fat i noget rigtigt. Og de røde bygninger rummer jo Danmarkshistorie.”

klaus mark lücken pedersen
, for mere end 7 år siden

Meget flot skrevet artikel/ historie. Dog er Vagn Westh tidligere formand i Team Harvard-CPH og nuværende , meget aktiv aktør ved THC. Han har tidligere haft sin gang i AAA i Avedøre. THC holder til i Prøvestandene 1 og 8, hver tirsdag kl 0900 til kl 1400 og torsdag kl 1600 til kl ca 2000.

”Avedøre Flyveplads skylder foreningerne sin overlevelse,” fortæller pensioneret hangarmester …