Store Hus

Den moderne kulturarv

Af

Avedøre Stationsby var den hurtigst voksende by i Danmarkshistorien. Mellem 1966 og 1975 blev der bygget flere boliger per år end nogensinde før i Danmark. Avedøre stationsby stod helt færdigt i 1981. Bymuren omkring stationsbyen er inspireret af den kroatiske…

VELFÆRDSBYEN

0 kommentar 0 anbefalinger

Avedøre Stationsby var den hurtigst voksende by i Danmarkshistorien. Mellem 1966 og 1975 blev der bygget flere boliger per år end nogensinde før i Danmark. Avedøre stationsby stod helt færdigt i 1981. Bymuren omkring stationsbyen er inspireret af den kroatiske middelalderby Dubrovnic. Et af de arkitektoniske hovedidealer var at lette orienteringen i byen via guidepunkter, f.eks. stisystemer og landlige kendemærker, såsom Store Hus. Paradoksalt nok blev resultatet et bylandskab, hvor man let mister orienteringen, hvis man ikke bor der.

Bidrag til AVEDØRE STATIONSBY

VELFÆRDSBYEN