Badeanstalt på Spanien

Den gamle badanstalt lever endnu

Af

I 1933 åbnede Århus Kommunes Badeanstalt og Svømmehal. Det store kompakte funkishus var tegnet af arkitekten Frederik Draiby. Huset var designet til at modtage 350 badegæster i timen, cirka 2800 kunder om dagen. Dengang rummede huset en særlig dameafdeling med…

Bidrag til Badeanstalt på Spanien

En tur til "Spanien"

1 kommentar 0 anbefalinger

”Spanien” ligger midt i Århus. Spanien er et gadenavn, som stammer fra de spanske lejetroppers tilholdssted i byen under Napoleonskrigene. I folkemunde er gaden blevet synonym med den kommunale badeanstalt og svømmehal. ”Spanien” har formået at følge med udviklingen og har i dag, som tidligere, en bred vifte af tilbud til badegæsterne og de moderne wellness-dyrkere. Faste svømmegæster, der er medlemmer af ”dampbadsklubben”, har mødedag om onsdagen. Det er for det meste en stille dag. Før i tiden havde klubben dampbadet helt for sig selv, og ved hvert møde blev der bestemt et særligt emne, som skulle diskuteres godt og grundigt.

Marie
, for mere end 7 år siden

Spanien har siden 6. april 2010 været lukket på grund af en større renovering. Der satses på, at Spanien åbner igen i slutningen af 2011. Se mere: http://www.badspa.dk/

”Spanien” ligger midt i Århus. Spanien er et gadenavn, som stammer fra de spanske lejetroppers …

I bad for imperiet