BALLONPARKEN

Af

et tidligere militærområde ved Artillerivej på Islands Brygge i København. I dag er området et kollektivt selvejende boligområde. Ballonparken er den ældste bebyggelse på Islands Brygge, idet den blev anlagt sommeren 1872, hvor Hærens artilleriafdeling her…

Et kollektivt landsbymiljø - lige midt i byen

6 kommentarer 0 anbefalinger

Ballonparken er et helt unikt åndehul placeret langs Artillerivej på Amager. Ballonparken består af 30 bygninger og danner bolig for ca. 100 voksne og 50 børn. Bebyggelsen ligger ganske tæt på Københavns centrum og umiddelbart op til de store nybyggerier i Ørestaden.

Frede Norbrink

Desværre er der en del faktuelle fejl i Susanne Krog-Hansens fortælling om Ballonparken.

Inge Heede Hertoft
, for mere end 7 år siden

Ballonparken er et tidligere militærområde ved Artillerivej på Islands Brygge i København. I dag er området et kollektivt selvejende boligområde. I 1889 fik artilleriet sin første ballon, der anvendtes til observation af kanonkuglernes nedslag på Fælleden. I 1917 blev der bygget en ballonhangar (32 x 10 m), og i 1932 overdrog artilleriet Ballonparken til Hærens Flyvertropper. Ballonparken blev da ved Hærloven af 1932 omdannet til en selvstændig afdeling underlagt Generalinspektøren for Hærens Flyvertropper. Heraf navnet.

Peter Storm

Og så er der lige navnet Ballonparken??

Inge Heede Hertoft
, for mere end 7 år siden

Jeg har boet der i en kort periode af min grønne ungdom, så jeg blev glad for at se overskriften og tænkte, at der ville komme nogle dejlige billeder - men nej, ikke et eneste. Er der ikke nogen, der har?

sussie paddison
, for mere end 10 år siden

for at få mere at vide kan man få oplysninger hos Islands Brygges Lokalhistoriske forening og arkiv www.bryggenslokalhistorie.dk, vi har en omfattende samling af fotos og informationer om Ballonparken og den indgår også nogle gange i vores guide-ture. Stedet er privat og man kan ikke bare komme anmasende med en gruppe mennesker. formand for islands Brygges lokalhistoriske forening og arkiv sussie paddison ps man kan købe bogen hvor der er noget historie og billeder "bryggen -den glemte bydel" hos bryggens boghandel

Bidrag til Ballonparken

Ballonparken er et helt unikt åndehul placeret langs Artillerivej på Amager. Ballonparken består …