Bazar Vest

Multikulturelt marked

Af

Med sine 7000 kvadratmeter er Bazar Vest kendt som Skandinaviens største basar. Den ligger på Edwin Rahrs vej i Brabrand ved Århus og blev indrettet i en tidligere kedelfabriks bygninger i 1996. Basaren blev iværksat som et beskæftigelses- og integrationsprojekt…

Bidrag til Bazar Vest

Da khatten kom ud af sækken

2 kommentarer 0 anbefalinger

Basaren tilbyder orientalsk brød, kager, frugt, kød, eksotiske krydderier, tæpper, tøj, smykker og meget mere. Men salget af khat var lige eksotisk nok efter dansk lov. Khat er en østafrikansk busk med blade, som nogle tygger for at opnå en euforiserende virkning. En gruppe somaliere handlede og brugte det forbudte khat ved indgangen til basaren i 2007. Lederen af et kontaktsted for unge udtrykte bekymring over khatsagen. Det skadede somaliernes image som gruppe, advarede han: »Mange unge begynder at tygge, fordi de ikke har noget at lave. Måske sidder far og tygger, og det giver de unge et indtryk af, at det er normalt.« I december 2008 var det lykkedes at få over 40 khatmisbrugere i behandling, og khathandlen foran Bazar Vest var afviklet.

Mette Bom

ok tak vi retter

Niels-Erik Olesen
, for mere end 9 år siden

Både Bazar Vest og Gellerupparken er fejlplaceret på kortet. Der hvor Bazar Vest er placeret ligger butikscenteret City Vest. Bazar Vest ligger på den nordlige side af Edwin Rahrs Vej i nr. 32. Gellerupparken ligger lige nord for det sted hvor Bazar Vest fejlagtigt er blevet placeret.

Basaren tilbyder orientalsk brød, kager, frugt, kød, eksotiske krydderier, tæpper, tøj, smykker …