Bernstoff Slot-1

Udenrigsministrenes minislot

Af

Bernstoff Slot er en af de tidligste nyklassicistiske bygninger i Danmark. I Gentofte nord for København ligger slottet omgivet af park. Det er opført 1759-65 af den franske arkitekt N. H. Jardin for udenrigsminister J. H. E. Bernstoff (1712-72). Den ovale havesal er…

Bidrag til Bernstorff Slot

Udenrigsminister og reformator

1 kommentar 0 anbefalinger

A. P. Bernstoff (1735-97) blev Danmarks udenrigsminister ligesom sin farbror. Han sad på posten i en lang periode, fra 1773 til sin død 1797, med en kort afbrydelse. Den neutralitetspolitik han stod for, var med til at holde Danmark fri af de store krige, som prægede Europa i anden halvdel af 1700-tallet. Politikken betød gode indtægter for landet gennem handel og søfart. Bernstoff huskes dog især, fordi han var med til at gennemføre landboreformerne. Hans indflydelse i statsrådet og nære forhold til Kronprinsen, den senere Frederik den 6., betød, at han sammen med J. L. Reventlow kunne åbne for ophævelsen af Stavnsbåndet. Både danske bønder og det danske landbrug nød godt af Bernstorffs reformarbejde.

Jan Leo Plet
, for mere end 9 år siden

Det er ikke helt rigtigt når der står at slottet ikke er offentligt tilgængeligt. Mindst en gang om året plejer man at kunne se dele af slottet. Tidligere var der endda åbent for offentligheden hver lørdag? mellem 10 og 12

A. P. Bernstoff (1735-97) blev Danmarks udenrigsminister ligesom sin farbror. Han sad på posten i…