Biblioteket, Nyborg

Et bibliotek for alle

Af

Nyborg Folkebibliotek blev opført af arkitekterne Flemming Lassen og Erik Møller i 1938-40 efter en offentlig konkurrence i 1935. Biblioteket ligger i byens gamle fæstningsterræn på en lille halvø omgivet af kanaler. Biblioteket er opført i røde mursten og…

Bidrag til Biblioteket, Nyborg

Funktionalitet frem for alt

0 kommentar 0 anbefalinger

Biblioteket er en milepæl i udviklingen af en regional udgave af funktionalismen, som kom til landet få år tidligere. Funktionalismens enkle og funktionelle former uden unødigt pynt præger biblioteket, men hvor den internationale funktionalisme brugte jernbeton og stål, holdt den regionale linie fast i mere hjemlige materialer som mursten og træ. Et af funktionalismens hovedpunkter var at skabe praktiske og uformelle rammer for tidens moderne, frigjorte mennesker. Derfor forsøger Nyborg Folkebibliotek netop ikke at imponere. Biblioteket undgår det monumentale og søger i stedet det stilfærdige, uformelle liv, hvor et besøg på biblioteket blot er en del af det daglige liv.

Biblioteket er en milepæl i udviklingen af en regional udgave af funktionalismen, som kom til…