Bjørnkær med vand
Fakta

Gådefuld tragt med huller

Af

Bjørnkær ligger ved Hov syd for Århus. Det er et imponerende voldsted fra 1300-tallet med to firkantede borgbanker omgivet af en voldgrav og en ydervold. Ved udgravninger i 1930’erne afdækkede man fundamenterne til en mindre bygning på den østlige borgbanke.…

Vis mere

Bidrag til Bjørnkær

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Et mystisk destillationssæt

Tid / Periode 1300 1399
1 kommentar 0 anbefalinger

I det ene hjørne af kælderrummet fandt man ved udgravningen en cirka to meter dyb brønd. Den var blandt andet fyldt med en masse keramikskår, som kunne samles til ikke mindre end 36 genstande: skåle, potter, pander og 16 tragte. Disse tragte er af vidt forskellig størrelse fra 10-54 centimeter høje og glaseret indvendig. I en af tragterne er der boret tre huller ved overgangen til tuden. Der kendes ingen lignende fund, og der må være en speciel forklaring på de mærkelige tragte, som vi ikke kender i dag. Meget tyder på, at sættet har været brugt til destillation enten til brændevin eller til alkymistiske eksperimenter.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Svend Olesen
, for mere end 9 år siden

Dette Bjørnkær er placeret ved Århus. Kortet viser en placering mellem Vadum og Biersted i Nordjylland. Her er der også en mindre herregård ved navn Bjørnkær.

Bidrag til Bjørnkær

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Et mystisk destillationssæt

I det ene hjørne af kælderrummet fandt man ved udgravningen en cirka to meter dyb brønd. Den var …

Billeder (2)