Børnehaven i Amagergade

Christianshavns Asyl

Af

I løbet af 1830’erne åbnede såkaldte børneasyler i næsten alle større danske byer. De blev i begyndelsen set som en social hjælpeforanstaltning til børn i forskolealderen, hvis forældre begge var udearbejdende. Asylerne holdt åben i dagtimerne. Børnene blev…

Bidrag til Børnehaven i Amagergade

Børnene sang både morgen og aften

0 kommentar 0 anbefalinger

Igennem generationer har Ingemanns Morgen- og Aftensange været sunget i skole og hjem. Selvom de i dag ikke er så udbredte, kender flertallet af skolebørn stadig I Østen stiger solen op og måske også Morgenstud har guld i mund. Forfatteren til sangværket var forfatteren og digteren Bernhard Severin Ingemann (1789-1862) og komponisten Christoph Ernst Friedrich Weyse (1774-1842). De lavede morgen- og aftensangene i årene 1837-38. En sang til hver morgen og aften i ugens løb. Den direkte målgruppe var børnene i Caroline Amalies Asyl. Snart bredte sangene sig til de øvrige københavnske asyler og kom i dagligt brug også på Christianshavns Asyl i Amagergade.