Gæsterehøje

Gravhøje og middelalderborg

Af

I den åbne og lyse løvskov Borgnakke Skov ved Karrebæk Fjord ligger en samling af gravhøje fra bronzealderen. Højene kaldes Gæsterehøje. Går man fra højene ad en sti ned imod fjorden, kommer man til det velbevarede voldsted Margretevold fra middelalderen. Det…

Bidrag til Borgnakke Skov

Nisserne i gravhøjene

Tid / Periode -1600 -500
1 kommentar 0 anbefalinger

Gravhøjene ved Borgnakke er en del af en stor gruppe høje. Nordvest for skoven ligger de markante Syvhøje. Sagn fortæller, at der bor nisser her. En dag bankede det på døren på den nærliggende gård. Udenfor stod en lille kone med rød hue. Hun ville gerne låne noget brød, så hendes mand og børn ikke skulle gå sultne i seng. Hun fik straks brødet, og to dage senere blev det leveret tilbage. Siden lykkedes og trivedes alt på gården - men nissen så man aldrig igen. Historien er et typisk nissesagn, som kendes over hele landet. Nisserne er sjældent onde eller faretruende. Hvis man respekterer dem, opnår man lykke og trivsel.

lise lyck

Rigtig god opgave, fordi den vedrører en tid og et sted, der er alt for lidt kendt i Danmark