Borgvold, Viborg
Fakta

I den gamle hovedstadsby, Viborg, kan du opleve masser af kultur og historie. Borgvold er et af de steder, som er et besøg værd, hvis man er i Viborg eller blot skal i gennem Viborg. Det smukke voldsted er placeret ved Nørresø, hvor der har ligget en borg for mange …

Efterår på Borgvold

0 kommentar 0 anbefalinger

Vi har i mange år besøgt Borgvold park og legeplads sammen med vores børnebørn, der nu er 7 og 9 år. Legepladsen er nyrenoveret i 2016 med overdækkede bord-bænke og kiosk. Bagved kiosken er man i gang med at indrette den årlige skøjte-sø. Vi har været til flere koncerter og underholdning ved den hyggelige musikpavillon (har selv haft stol/tæppe med). I starten af november 2018 gik vi en lille eftermiddagstur i Borgvolds flotte efterårspark. Fotos stammer fra denne dag. Stedet hedder Borgvold fordi der engang lå en borg her. Ifølge Ribe årbog 1313 blev den bygget af Erik Menved. Borgens historie er dog kort, da den efter alt at dømme allerede blev nedbrudt i 1320. Arkæologiske udgravninger i 1889-90 har påvist, at der findes historiske lag i volden, der vidner om opfyldning og fundament til et borganlæg. På toppen af bakken er rejst en mindesten for Erik Ejegod. Den er rejst af Thor Lange i 1915 og er udført af billedhugger C. Numelin fra Viborg. På stenen står der “Vidfare reiste liden sten, efter Erik Konning sin, Ejegod, der sydpå døde” med tilføjelsen “Fjernt fra sit kære Fædreland”. Parken blev anlagt i 1864 og udbygget i 1869/70. Fantastisk flot med masser af tulipaner, påskeliljer og ikke mindst alle de store rhododendron. Har lagt links ind til flere steder med info om ny legeplads og historien om Borgvold og parken.

Bidrag til Borgvold

Fantastiske omgivelser