Grav fra Borum Eshøj

Kæmpehøj med oldtidsdragter

Af

Borum Eshøj var engang en af landets største gravhøje. I højen er der fundet tre grave fra bronzealderen, cirka 1350 f.Kr. De døde lå i deres kister af udhulede egestammer, og gravene hører til blandt de mest betydningsfulde fund fra oldtiden. Egekistegravene…

Bidrag til Borum Eshøj

Hvorfor er gravene så vigtige?

Tid / Periode -1350
0 kommentar 0 anbefalinger

Gravenes dragter af vævet uld var usædvanligt velbevarede og giver en sjælden indsigt i bronzealderens klædedragt. I højens centrum lå en mand, der har været cirka 50 år, da han døde. Om livet har han en kofte, skuldrene er dækket af en kappe, og på hovedet har han en rundpuldet hue. I den anden kiste lå en ung mand iført en kofte, dækket af sin kappe og med en bronzedolk ved bæltet. I den tredje kiste lå en cirka 45-årig kvinde, iklædt en kortærmet bluse og et stort skørt. Til hendes rige udstyr hører en benkam, guldspiralringe, en stor bælteplade af bronze med spiralornamentik, en dolk, en halsring, et dragtspænde, armringe samt pynteskiver.

Gravenes dragter af vævet uld var usædvanligt velbevarede og giver en sjælden indsigt i…