Bredbjerg

Min barndomsby

Af

En lille nordfynsk by, hvor der "i gamle dage" var en del husmandssteder og gårde. Nu mere en parcelhusby. Før i tiden en telefoncentral, en mølle, en smedie, en købmand, en skomager og et gartneri.

Bredbjerg - min barndomsby

3 kommentarer 0 anbefalinger

I min barndomsby var der et fint fælleskab. Særlig i høsttiden, hvor selv os børn hjalp lidt til. Der vankede selvfølgelig æbleskiver og saftevand til børnene og til de voksne kaffe/te. Der var ingen børnehave, men en landsbyskole. Senere blev 5 skoler i Vigerslev Sogn lagt sammen til Havrehedskolen i Morud. I landsbyen var der en søndagsskole oprettet af IM, hvor mange børn gik, inclusive mig selv og min bror. Min fætter Johan Lund spillede violin. Og søndagsskolen blev ledet af tre søskende: Marianne, Karl Vejmand og Anton. Mine forældre Svend Oluf Jørgensen Nielsen og Ingerid Lund Nielsen havde et husmandssted, Jydekrogen, som havde været underlagt Langesø Slot. Her havde vi frugtplantage og hønseri inclusive udrudning af kyllinger. Min far var sygekassekasserer og senere forretningsfører i Søndersø Sygekasse. Min mor var hjemmeløbende. Selv blev jeg født den 28. februar 1948 og min bror, Aksel Lund Nielsen, den 7. juni 1951. Det var en hyggelig landsby med få handlende: En købmandsbutik, en slagter, en gartner, en landsbysmedie, en vandmølle, en telefoncentral og som sagt en landbyskole, hvor min moster, Eli Lund var enelærer. Jeg har skrevet en bog på forlaget Underskoven i København: "Jeg elsker den brogede verden" i 2007 og i årsskrift 2010 for Søndersø og omegns Lokalhistoriske er der en artikel med følgende titel: "Bredbjerg - min barndoms by". Min far har også fået udgivet en bog på samme forlag: "Min barndom - ungdom og tiden der fulgte" (2006).

Bendt Lund Nielsen
, for et år siden

Kære Louise. bogen er kun blevet trykt i få eksemplarer til familie og venner, Den er på Det Kongelige Bibliotek i Århus og København. Der er også et eksemplar på Søndersø Lokalarkiv. Vendlig hilsen Bendt Lund Nielsen

Louise Marie
, for mere end 2 år siden

Hej Bendt Jeg har ledt efter din fars bog om Bredbjerg, men der er udsolgt, og den har ikke nået bibliotekerne. Jeg kunne godt tænke mig at læse den, ved du om den evt kan findes lokalt et sted? Venligst Louise Marie

Bendt Lund Nielsen
, for mere end 7 år siden

Langesø er nu kommet på Danmarkskortet for fundet af en mordvåben. Nu bør det komme på Danbmarkskortet for en masse positive oplevelser. En naturplet med mange pejlemærker: Besøg Langesø. Det er en vidunderlig sø med et herligt Langesø Slot og Langesø Skovkapel ved søbredden og før i tiden kendt for bl.a. Langesø Blomsterløgpark og Kom Igen Kro (Panton).. Jo, det er min barndomsegn, hvortil der er knyttet mange minder og traveture, bl.a. fugleture!!!

Bidrag til Bredbjerg

I min barndomsby var der et fint fælleskab. Særlig i høsttiden, hvor selv os børn hjalp lidt…