Bregentved

Danmarks største gods

Af

Bregentved ved Haslev har været adelsgods siden middelalderen. I 1746 blev godset skænket af kongen til A.G. Moltke, som i 1750 fik oprettet grevskabet Bregentved. Bregentved har tilhørt slægten Moltke lige siden. Det er i dag Danmarks største gods på cirka 6250…

Bidrag til Bregentved

Kongens bedste ven

0 kommentar 0 anbefalinger

Adam Gottlob Moltke blev født i 1710 i en børnerig mecklenborgsk adelsfamilie. Som ung blev han ansat ved hoffet hos den danske kronprins. Prinsen blev i 1746 kong Frederik den Femte, og Moltke blev leder af den store hofstab. Det var en vanskelig post, for Frederik den Femte havde hverken interesse eller evner for at regere. Han ville hellere ud i det københavnske natteliv. Moltke sørgede for, at kun ret få opdagede udskejelserne. Kongen blev populær og kendt som en støtte for kunst og videnskab. Udadtil skete alt i kongens navn, men reelt var det Moltke, der gjorde arbejdet. Kongen kendte og værdsatte indsatsen. Derfor forærede han Moltke mange gaver, blandt andet Bregentved.

Kongens bedste ven

Adam Gottlob Moltke blev født i 1710 i en børnerig mecklenborgsk adelsfamilie. Som ung blev han…