Brobyværk produceret partisan

En landsby i Broby

Af

Brobyværk eller Sønder Broby er en by på Midtfyn med 1.042 indbyggere (2016), beliggende 24 km sydvest for Odense, 3 km sydøst for Nørre Broby, 17 km nord for Faaborg og 16 km vest for Ringe. Byen hører til Faaborg-Midtfyn Kommune og ligger i Region Syddanmark.…

Brobyværk Kro

0 kommentar 0 anbefalinger

Siden 1907 har kromand Ib Jørgensens familie taget imod gæster på Brobyværk Kro. Og fra 1972 blev det Anne-Lise og Ib Jørgensen, som gæsterne mødte i receptionen på den gamle kro i de hvidkalkede bygninger med rødt tegltag ved Odense Å i Brobyværk. Kroens historie går tilbage til år 1645, og i 1732 fik den sine kongelige privilegier. Ib Jørgensens bedstefar forpagtede Brobyværk Kro i 1907, byggede om tre år senere og købte kroen af godset Brobygaard i 1918. I 1952 blev Brobyværk Kro overtaget af Ib Jørgensens forældre, Mariaelisabeth og Arne Jørgensen. Derfor ligger Ib Jørgensens første tilknytning til den gamle kro længere tilbage end 1972, da han og Anne-Lise Jørgensen i 1972 blev aktive i lokalerne. "- Jeg kom hjem i 1972, og året efter blev Anne-Lise og jeg gift", siger Ib Jørgensen. Inden da var han blevet udlært som kok og tjener, mens hun havde taget en uddannelse til vinhandler. Gradvist blev parret mere og mere involveret i driften af kroen i Brobyværk, og i 1987 købte de kroen af hans far, efter at moderen var død nogle år forinden. Det nye værtspar byggede den nye værelsesfløj ned mod åen. Det er ingen hemmelighed, at den gamle krovært var skeptisk over for den store investering, men han nåede at opleve den succes, som udvidelsen med nye og moderne værelser blev.

Bidrag til Brobyværk eller Sønder Broby

Pontoppidan Musikskolen