Royale festlokaler

Af

Brødremenighedens Hotel i Christiansfeld er et af landets ældste hoteller. Det blev grundlagt i 1773 og var en af de første fire bygninger i byen. Brødrene i menigheden stammede oprindeligt fra det, der i dag udgør Tjekkiet. De var lægmænd, som drog rundt for at …

Historisk nederlag sluttede på værelse syv

0 kommentar 1 anbefalinger

Klokken tre om natten den 18. juli 1864 underskrev den danske oberst Kaufmann og den preussiske oberstløjtnant Stiele en våbenhvileaftale på Brødremenighedens Hotel. Det skete i det, der i dag hedder våbenhvileværelset, værelse nummer syv. Våbenhvilen skulle gælde indtil 31. juli kl. 12.00 1864. Krigen med Danmark på den ene side og Preussen og Østrig på den anden havde været et sviende nederlag til danskerne. I løbet af et halvt år blev danskerne nedkæmpet med stormen på Dybbøl den 18. april og senere erobringen af Als den 1. juli. Da våbenhvilen var sikret på Brødremenighedens Hotel, gik Danmark ind i fredsforhandlingerne med Preussen og Østrig. De fandt sted i Wien, hvor Preussens leder, Otto von Bismarck, sad med ved forhandlingsbordet. Forhandlingerne resulterede i, at Sønderjylland kom under preussisk styre og først i 1920 blev genforenet med Danmark.

Bidrag til Brødremenighedens Hotel

Klokken tre om natten den 18. juli 1864 underskrev den danske oberst Kaufmann og den preussiske…