Bryggergården

Carlsbergs begyndelse

Af

I 1826 købte brygger Christen Jacobsen bryggergården Brolæggerstræde 5. Gården var bygget efter den store brand i 1795. Bryggergården var et typisk københavnsk hus med sine fem etager og mange side- og baghuse. Der var ikke meget plads i bryggergården. Bolig og …

Bidrag til Bryggergården

Det startede med en øl

0 kommentar 1 anbefalinger

Et af verdens største bryggerier begyndte i Brolæggerstræde 5. Bryggeriets grundlægger J. C. Jacobsen voksede op i forhuset. I kælderen eksperimenterede han med det nye lagerøl, inden han anlagde sit eget bryggeri uden for byen. Bryggeriet blev til det Carlsberg, vi kender i dag. Den industrielle revolution var begyndt i England, og de engelske bryggerier førte på det tekniske område. Alligevel valgte J. C. Jacobsen at rejse til Sydtyskland for at se, hvordan man bryggede lagerøl der. Brygger Sedlmayr i München fik en særlig betydning. I 1846 tog brygger Jacobsen en pakke ren gær med hjem fra Sedlmayr. Det var gæren, som blev grundlaget for hans fremtidige produktion.

Et af verdens største bryggerier begyndte i Brolæggerstræde 5. Bryggeriets grundlægger J. C.…