Bygholm
Fakta

Erik Menveds tvangsborg

Af

Voldstedet Bygholm ligger i Horsens ved et større parkanlæg. Den kunstigt opbyggede borgbanke, der måler ca. 35 gange 35 meter, hæver sig højt over det omgivende terræn. Oprindeligt har der været en voldgrav omkring. Ved arkæologiske undersøgelser i 1920 og…

Vis mere

Bidrag til Bygholm

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Erik Menveds tvangsborge

2 kommentarer 0 anbefalinger

Erik Menved, der regerede fra 1287 til 1319, havde store problemer med især den oprørske jyske adel. I 1313 brød voldsomme stridigheder ud, og kongens hær tabte et slag udenfor Kolding. Kongen samlede dog snart en ny hær, bestående af blandt andet tyske lejetropper, og nu lykkedes det at slå oprørernes hær. I Ribeårbogen er det noteret, at kongen for at kue de nørrejyske bønder "førte en hær til Horsens. Her byggede han borg og underkuede dem". Der er uden tvivl tale om Bygholm. På den tid var der flere af den slags tvangsborge. De skulle først og fremmest sikre kronens magtstilling overfor landets egne indbyggere og forhindre oprør.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (2)

Inge Heede Hertoft
, for mere end 3 år siden

Åh nej. Er der da slet ingen fortællinger, der kan undgå irriterende og malplacerede gratis reklamer, Daniel Sørensen.

Daniel Sørensen
, for mere end 3 år siden

Dette grønne er et dejligt sted i Horsens. Både rent historisk, men også om sommeren hvor man kan nyde det grønne græs og det flotte sommervejr. Med et tæppe under armen og eventuelt nogle spil, kan det hurtigt blive ekstremt hyggeligt. Maden kan laves hjemmefra eller leveres ved en søgning på "takeaway Horsens" via hungry.dk. Horsens om sommeren er bestemt et skønt sted.

Bidrag til Bygholm

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Erik Menveds tvangsborge

Erik Menved, der regerede fra 1287 til 1319, havde store problemer med især den oprørske jyske…

Billeder (3)