Nørrehus

den sidste bastion i Mullahtown

Af

I udkanten af det gamle arbejderkvarter ”Den Sorte Firkant” blandt specialforretninger, kreative værksteder og restauranter ligger Café Nørrehus (eller "6'eren" som de lokale siger), som en lille perle fra en fjern tid. Nørrehus er en af de ældre…

skovtur i det brune

0 kommentar 0 anbefalinger

Stedet har gennem tiden fastholdt fået en række faste traditioner – nogle åbne andre private. Gennem tiden er det blevet til nytårsfester med spisning og fest for de lokale stamgæster, og om vinteren fællesspisning, hvor menuen står på gamle danske retter som gule ærter. En gang om året står den på skovtur. I stedet for at rykke ud i skoven, bringer de skoven til Nørrebro og ind bag de gule gardiner. Med grønne grene i loftet og blade på gulvet hygger de med mad og kolde øl i det grønne. På Nørrehus er klientellet enormt alsidigt. Om formiddagen når de åbner klokken 10 er det mest de lokale, der besøger stedet. ”Jeg må holde morgenpriserne nede for ellers forsvinder stamgæsterne. Og hvis de forsvinder, så forsvinder værtshus stemningen. Og så kan vi sgu lige så godt åbne en café” siger Ellen.

Bidrag til Café Nørrehus

skovtur i det brune