City 2
Fakta

Da storcenteret kom til

Af

City 2 ligger i Høje Taastrup og åbnede i 1975. Centeret er et produkt af udviklingen i 1960’erne og 1970’erne, hvor Storkøbenhavn bredte sig ud over Vestegnen. De vidtrækkende forstæder fik driftige erhvervsmænd til at importere en amerikansk succes,…

Vis mere

Bidrag til City 2

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Drømmen om et nyt city på vestegnen

Tid / Periode 1975
1 kommentar 0 anbefalinger

I 1960’erne var Københavns indre by ved at bukke under for presset fra den stærkt stigende trafik og et øget behov for etagekvadratmeter til kontorer. Som et forsøg på at løse problemerne udlagde planlæggerne arealer nær trafikknudepunkter i byens periferi som aflastningscentre. Høje Taastrup var tiltænkt rollen som nyt trafikknudepunkt og fremtidigt center med butikker samt private og offentlige kontorer. Storcenteret City 2 var et privat initiativ, men navngivet i denne ånd – som en ligeværdig konkurrent til Københavns city nummer ét omkring Strøget. De offentlige investeringer lod dog vente på sig, og først i 1986 stod Høje Taastrup Station klar som den tiltænkte aflastning af Københavns Hovedbanegård.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Svend Grønlund
, for mere end 11 år siden

Oprindeligt var City 2 planlagt til at ligge oven på Høje-Taastrup Station, men da stationen lod vente på sig, byggede man i stedet nær de store veje. Da stationen senere blev planlagt, blev den flyttet lidt nærmere det allerede eksisterende City 2. Nu forsøger Høje-Taastrup Kommune sammen med City 2 at rette lidt op på planlægningsfadæsen ved at anlægge en korridor mellem stationen og City 2 (arkitektkonkurrence 2011).

Bidrag til City 2

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Drømmen om et nyt city på vestegnen

I 1960’erne var Københavns indre by ved at bukke under for presset fra den stærkt stigende…

Billeder (1)