Danfoss

Sønderjyllands dynamo

Af

Danfoss er et vigtigt vidnesbyrd om Danmarks udvikling fra landbrugsland til industrisamfund. Virksomheden er et eksempel på den højteknologiske industri, der kom til at kendetegne dansk erhvervsliv. Industrimiljøet omkring anlægget til produktion har haft stor…

Bidrag til Danfoss

Fra gårdloft til storfabrik

0 kommentar 1 anbefalinger

Grundstenen til Danfoss blev lagt i 1933. Dengang etablerede ingeniør Mads Clausen firmaet Dansk Køleautomatik- og Apparat-Fabrik. Han havde i 1932 videreudviklet en køleventil til at styre kredsløb i køleanlæg. Den slags ventiler blev ellers kun fremstillet i USA. Men importen fra USA var underlagt restriktioner på grund af 1930'ernes depression. Clausen fremstillede i begyndelsen køleventilerne under primitive forhold på sine forældres gårdloft på Als. I 1935 blev den første egentlige produktionsbygning opført. Det var en barak i gårdens have. I de følgende årtier voksede medarbejderstaben. Produktionen udvidedes flere gange. I 1946 fik virksomheden sit nuværende navn, Danfoss. I dag er Danfoss en af verdens førende producenter af køle- og varmeautomatik med fabrikker i 12 lande og mere end 18.000 ansatte, heraf 6000 i Danmark.

Bidrag til Danfoss

Grundstenen til Danfoss blev lagt i 1933. Dengang etablerede ingeniør Mads Clausen firmaet Dansk…