Danmarks Ferguson Museum

Traktorer i massevis

Af

Danmarks Ferguson Museum er et privatejet traktormuseum. Museet blev grundlagt i år 2000 i Glud sydøst for Horsens. Her kan man følge Fergusontraktorens historie og dens indtog i det danske landbrug fra 1947. Museet ejes og drives af Henrik Nielsen, der har samlet…

Bidrag til Danmarks Ferguson Museum

Den lille grå Ferguson

4 kommentarer 0 anbefalinger

Den nordirske mekaniker og opfinder, Harry Ferguson (1884-1960) udviklede i 1930'erne den traktormodel, som efter anden verdenskrig kom til at sætte nye standarder for traktorer verden over, og modellen kom til revolutionere efterkrigstidens landbrug. Traktoren havde i modsætning til forgængerne gummihjul og et trepunktsophæng, så markredskaberne kunne hænge i liftarme bagpå. Den grå Ferguson blev hurtigt meget udbredt i Danmark, og den var stærkt medvirkende til, at heste og medarbejdere blev overflødige i det danske landbrug. Over halvdelen af de godt 100.000 traktorer, som blev solgt i Danmark fra 1947 til 1960, var af mærket Ferguson. I den periode forsvandt næsten 600.000 heste og 350.000 landbrugsmedhjælpere fra landbruget.

Nils Aage Jensen
, for mere end 6 år siden

I 1952 (tror jeg) blev Ferguson'en markedsført med sloganet: "Syv mand om en Ferguson" - hensigten var vel, at husmændene skule slå sig sammen og blive mekaniserede. Jeg var bondekarl dengang og holdt lige så meget af den enlige Ferguson på gården som af hestene. I øvrigt anskaffede jeg en Ferguson, da jeg boede i Grønland, for den kunne køre ud i fjeldene, og man kunne gå på jagt fra den - pragtfuldt stykke legetøj!

ida lund
, for mere end 6 år siden

Jeg kan tydelig huske, da min svoger fik en grå Ferguson, han var sammen med naboen om den,så den har sikkert ikke været helt billig, til gengæld sparede han så en karl. Jeg kan ikke huske, hvornår det var, det hat været først i 50erne, men vi var da ude at se den, og var meget benovede

Andreas Topholm - Hansen
, for mere end 6 år siden

Ja, hvem husker ikke den lille grå der tøffede op og ned på marken, det var en revolution den gang, men meget er sket siden inden for traktorer til landbruget. det var en stor ting når en landmand fik den grå Ferguson og man ser den stadig væk i de små hobbylandbrug, de er åbenbart ikke til, at slide op og reservedele kan man stadig være heldige, at købe. senere kom så den røde Ferguson, men det blev aldrig det samme som den grå, det er ikke den man ser i de små hobbylandbrug.

Mogens Jensen
, for mere end 9 år siden

- og Martin A.Hansen giver det stærke billede af 200.000 plovspand der forlader landet og drager sydpå: når det første plovspand (to heste, plov og karl) når Rom, har det sidste endnu ikke forladt Danmark (cit. efter hukommelsen)

Den nordirske mekaniker og opfinder, Harry Ferguson (1884-1960) udviklede i 1930'erne den…