Kærlighedsaffære med en knallert

Af

Puch er for mange indbegrebet af knallertkørsel i Danmark – selv om den er produceret i Østrig. Den første Puch blev importeret i 1956 blot to år efter, at produktionen var begyndt. I alt er der solgt over 350.000 Puch-knallerter i Danmark. Flere af modellerne…

Bidrag til Dansk Cykel & Knallert Museum

”Puch – det en fee’ maskin!”

0 kommentar 1 anbefalinger

Knallerter kørte rundt på vejene fra 1900-tallets begyndelse, men det var først efter 2. verdenskrig, at knallerten for alvor blev en succes. Den begyndte som arbejderens transportmiddel, men blev senere især et ikon for ungdommen. I 1970 var to ud af tre solgte knallerter i Danmark en Puch, mens omkring 25 andre knallertmærker deltes om resten. Den danske Puch-entusiasme var noget, der betød noget på den østrigske fabrik, hvor Danmark var et vigtigt eksportland. Langt det største målt i forhold til indbyggertal. Derfor havde de danske Puch-knallerter også særlige detaljer som f.eks. en speciel sadel-affjedring og Puch Maxi’ernes røde og grønne farve. Salget af Puch toppede i midten af 1970’erne, men der findes stadig mange danske Puch-fans. Rapperen L:Ron:Harald har skrevet ”E’ Puch Maxi Sang”, der begynder: ”Puch Maxi – det en fee’ maskin’”. Hør den på YouTube.

Knallerter kørte rundt på vejene fra 1900-tallets begyndelse, men det var først efter 2.…

Danske knallerters guldalder