De malede husgavle i Brande, bobler
Fakta

Kunsten på væggen

Af

Mur- og gavlmalerier har været kendt i den midtjyske stationsby Brande siden 1968. Som det første sted i Danmark fik forskellige kunstnere lov at udsmykke husgavlene i Brandes offentlige rum. Tanken var at plante den moderne kunst i folks hverdag og skabe debat.…

Vis mere

Bidrag til De malede husgavle i Brande

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Mændene bag malerierne

Tid / Periode 1968
1 kommentar 0 anbefalinger

Midtjysk Kunstforening med advokat Jørgen Mansfeld-Giese og lægen Ole Bendix I spidsen blev ophavsmænd til gavludsmykningen. I kunstforeningens Galleri A 18 blev ideen drøftet med kunstnerne Anders Kirkegaard og Poul Agger, der samlede en gavlmalergruppe. Gruppen kom til at bestå af Leif Jepsen, Kai Führer, Henrik Flagstad, Hans Chr. Rylander, K. Bjørn Knudsen og Jens Flemming Sørensen. Af de oprindelige 23 gavlmalerier, er dog kun få bevaret. I dag kan man i Brandes byrum se 14 gavlmalerier eller kunstneriske udsmykninger fra perioden 1968 og frem til i dag. Siden 1968 er nye kunstnere kommet til, herunder Poul Gjernes og Claes Birch. Først i løbet af 1970'erne og 1980'erne fulgte danske storbyer som Århus og København efter med udsmykninger i form af gavlmalerier.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Ida
, for mere end 8 år siden

Rigtig god idé. Der er simpelthen så mange kedelige husgavle i alle byer, og det pynter da klart med lidt kunst og farver :-)

Bidrag til De malede husgavle i Brande

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Mændene bag malerierne

Midtjysk Kunstforening med advokat Jørgen Mansfeld-Giese og lægen Ole Bendix I spidsen blev…

Billeder (2)