Den Kampmannske Gård i Varde

Genfødt med stil

Af

Den Kampmannske Gård på hjørnet af Storegade og Kræmmergade er en af Vardes imposante og smukkeste bygninger. Bygningen er en yderst central del af bybilledet og er en af de bygninger, som byens besøgende næppe undgår at få øje på. Købmandsgården blev…

Bidrag til Den Kampmannske Gård

Fru Kampmanns ånd leverer dårligt nyt

1 kommentar 0 anbefalinger

Studehandler og kammerråd Hack Kampmann har lagt navn til Den Kampmannske Gård. Familien stammede antageligt fra Holsten, men driftighed og ægteskab havde ført dem nordpå. I første omgang gik turen til herregården Sneumgård øst for Esbjerg. Hack Kampmann overtog siden købmandsgården i Varde og indrettede både brænderi til brændevin og fedestald. Han drev fedestalden som en del af studebedrift på Sneumgård. Familien blev boende en tid ved Esbjerg, før de flyttede til Varde. Her døde Hack Kampmann døde i 1807. Året efter døde også hans hustru Henriette Emilie, og da fik den stilfulde Kampmannske Gård sin hvide dame. Spøgelset viser sig med mellemrum og varsler dårligt nyt for den, der møder hende.

Poul Møller Hansen
, for mere end 9 år siden

Spændende læsning. Hvorfor går hun igen, er der historier om folk, der har mødt hende ? Kan du evt. henvise til noget litteratur om emnet ?

Studehandler og kammerråd Hack Kampmann har lagt navn til Den Kampmannske Gård. Familien stammede …