Havesalen med Carl Nielsen

Østrupgaard og Vigelsø

Af

Holger Elias Møller overtog stamhuset ved sin fars død 1895. han var født på Eliasminde. Som 12 årig kom han i Odense Latinskole. I København tog han præliminæreksamen. Den meget begavede unge mand studerede samtidig musik og uddannede sig til en dygtig…

Sommerfestival på Østrupgaard Slot

0 kommentar 0 anbefalinger

Vigelsøgård blev også ofte brugt til indkvartering af musikere fra det kgl. Kapel der kom for at deltage i sommerkoncerterne. Han fik 1889—1895 titlen kgl. kapelmusikus som violinist i Det kgl. Kapel –- ansat lige efter vennen Carl Nielsen. Hvert år fra 1889 til 1915 afholdt Holger sommerkoncerter på Østrupgaard og på Vigelsø. Koncerterne var hovedsagelig strygekoncerter og naturligvis med Franz Neruda og så naturligvis også den nye Nerudakvartet som var det mest berømte danske strygeensemble. Sommerkoncerterne blev gennemført med bl.a.”Vikkelsöe Kvintetten” navngivet efter godsets besiddelse ude i Odense Fjord – Vigelsø hvor bl.a. Carl Nielsen var hyppig gæst i 1890’erne. Således udtaler Carl Nielsen i et interview 1906 - to dage før premieren på operaen ”Maskarade”:”—det er en gammel idé, jeg allerede for 15 år siden fik da en af mine venner, godsejer Holger Møller sagde, at han mente, jeg måtte have humør til at skrive musik af den art. Jeg tænkte også tit, men man skulle jo finde en til at skrive teksten som også har humor—”

Vigelsøgård blev også ofte brugt til indkvartering af musikere fra det kgl. Kapel der kom for at …