Nanna Ditzel

Danish Design – her ligger skattekisten

Af

Designmuseum Danmark, det tidligere Kunstindustrimuseum, blev grundlagt i 1890 af Industriforeningen i København og Ny Carlsberg Museumslegat. Fra 1926 har museet haft til huse i en af de fineste rokokobygninger i København. Bygningen ligger i Frederiksstaden i det…

Bidrag til Designmuseum Danmark

Moderne møblers moder

0 kommentar 0 anbefalinger

Moderne møbler til moderne mennesker, der er i konstant bevægelse. Sådan kan designeren Nanna Ditzels (1923-2005) møbler beskrives. Hun var inspireret af det kunstneriske avantgardemiljø og skabte rum, der var indbegrebet af efterkrigstidens ukonventionelle og frigjorte livsstil. Afsættet var legende, og de enkle geometriske former var en rød tråd i hendes formsprog gennem hele hendes mangeårige virke. Med den frithængende ’siddeskal’ fra 1959 og ’Trapperum’ fra 1962 skabte hun møbler og interiør, der sprængte traditionelle grænser og blev rumskabende i nye totalindregninger. Det originale arbejde indbragte da også en række guld- og sølvmedaljer på de indflydelsesrige udstillinger ’Milano triennalerne’. Nanna Ditzel tilbragte en stor del af sit liv i England. Fra 1968 til 1986 boede hun i London. Her blev hendes stil mere international, og hun høstede stor anerkendelse. Med møbel-forretningen og showroomet ”Interspace” som base skabte Ditzel spektakulære møbler i pangfarver og nye materialer (bl.a. plastfiber). Hun lod sig bl.a. inspirere af postmodernismen og den italienske design- og arkitekturgruppe Memphis. I 1996 opnåede hun den fornemmeste udmærkelse inden for sit felt i England. Her blev hun af Royal Society of Arts udnævnt til ”Honorable Royal Designer for Industry” i kategorien produktdesign.

Moderne møbler til moderne mennesker, der er i konstant bevægelse. Sådan kan designeren Nanna…