Det første Christiansborg Slot
Fakta

De kongelige stalde

Af

Marmorbroen og ridebaneanlægget er det eneste, der overlevede Christiansborg Slots brand i 1794. Rundt om ridebanen står de staldbygninger, hvor kongens heste bor. Bygningerne har fungeret som kongelige stalde siden 1746. Dengang var der opstaldet hele 252 heste, i…

Vis mere

Bidrag til Det første Christiansborg Slot: Ridebaneanlægget og marmorbroen

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Kareterne kører endnu

Tid / Periode 1738 1745
2 kommentarer 0 anbefalinger

Ridebaneanlægget har stort set ikke ændret sig, siden det blev bygget i 1700-tallet. Garderhusarerne har stadig til huse i anlægget. De tager sig af kongehusets heste, ældre kareter og hestekøretøjer. Hestene bliver trænet mindst en time hver dag, og ridebanen er åben for alle interesserede. Hestene kommer også på daglige karetture rundt i byen, så de er i træning til statsbesøg, bryllupper og lignende. Ridebaneanlægget bliver også brugt til rideopvisninger og andre arrangementer. Nogle af staldene har fået nye beboere. Den kongelige bilpark har fået garage i nogle af de gamle stalde, og der har sneget sig et teatermuseum og et vognmuseum ind i den sydlige staldbygning.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (2)

Bendt Lund Nielsen
, for mere end 8 år siden

Teatermuseet er et besøg værd!

Ole Jespersen
, for mere end 10 år siden

Helt forkert. Det er ikke Gardehusarerne, der har til huse i ridebaneanlægget. Det har Den kgl. Stald-Etat, og det er den, der tager sig af arbejdet med heste, kareter og andre vogne. Gardehusarregimentet hører til i Slagelse og opstalder kun sine heste i forbindelse med eskorter.

Bidrag til Det første Christiansborg Slot:…

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Kareterne kører endnu

Ridebaneanlægget har stort set ikke ændret sig, siden det blev bygget i 1700-tallet.…

Billeder (1)