Det første Christiansborg Slot

De kongelige stalde

Af

Marmorbroen og ridebaneanlægget er det eneste, der overlevede Christiansborg Slots brand i 1794. Rundt om ridebanen står de staldbygninger, hvor kongens heste bor. Bygningerne har fungeret som kongelige stalde siden 1746. Dengang var der opstaldet hele 252 heste, i…

Bidrag til Det første Christiansborg Slot: Ridebaneanlægget og marmorbroen

Kareterne kører endnu

2 kommentarer 0 anbefalinger

Ridebaneanlægget har stort set ikke ændret sig, siden det blev bygget i 1700-tallet. Garderhusarerne har stadig til huse i anlægget. De tager sig af kongehusets heste, ældre kareter og hestekøretøjer. Hestene bliver trænet mindst en time hver dag, og ridebanen er åben for alle interesserede. Hestene kommer også på daglige karetture rundt i byen, så de er i træning til statsbesøg, bryllupper og lignende. Ridebaneanlægget bliver også brugt til rideopvisninger og andre arrangementer. Nogle af staldene har fået nye beboere. Den kongelige bilpark har fået garage i nogle af de gamle stalde, og der har sneget sig et teatermuseum og et vognmuseum ind i den sydlige staldbygning.

Bendt Lund Nielsen

Teatermuseet er et besøg værd!

Ole Jespersen
, for mere end 9 år siden

Helt forkert. Det er ikke Gardehusarerne, der har til huse i ridebaneanlægget. Det har Den kgl. Stald-Etat, og det er den, der tager sig af arbejdet med heste, kareter og andre vogne. Gardehusarregimentet hører til i Slagelse og opstalder kun sine heste i forbindelse med eskorter.

Ridebaneanlægget har stort set ikke ændret sig, siden det blev bygget i 1700-tallet.…