Stormflod 1872

Millioner af jordlæs flyttet med skovl

Af

Det lollandske dige er Danmarkshistoriens længste kystsikringsprojekt. Det beskytter Sydlolland fra Nakskov Fjord og 63 kilometer mod øst. Efter århundredets værste stormflod den 13. november 1872, der oversvømmede en tredjedel af Lolland, udbød staten det…

Bidrag til Det lollandske dige

80 mennesker omkom under den store stormflod

0 kommentar 0 anbefalinger

Illustreret Tidende bragte denne reportage fra den katastrofale stormflod i november 1872: ”De ødelagte bygninger ser ud som øer i det vilde hav. Her er taget styrtet sammen og beboerne måske bortskyllede af de rasende bølger; hist kommer hjælpen til de ulykkelige, som har tilbragt en nat og en morgen fuld af uudsigelige rædsler på lofterne ... Får, køer, heste – ejernes stolthed og glæde – driver som ådsler omkring på den oprørte flade!” Alene i et enkelt sogn på Lolland druknede 24 mennesker. På Falster omkom 52 mennesker i vandmasserne. En dreng blev mirakuløst reddet ude i Østersøen. Et fransk skib fandt ham siddende bevidstløs på rygningen af forældrenes stuehus, der var skyllet til havs.

Illustreret Tidende bragte denne reportage fra den katastrofale stormflod i november 1872: ”De…