Gravsten for Kristian Borup

Arbejdsmanden Kristian Borups gravsted

Af

Under opførslen af REGAN VEST skete der et dødsfald da et tipvognstog løb løbsk. ”REGAN VEST” er en anvendt forkortelse af REGeringsudflytnings ANlæg i VESTdanmark. Bygget fra 1963-1969. Frem til 2003 var anlægget fast bemandet med fire personer. Fra 2003…

Dødsfald

0 kommentar 0 anbefalinger

Tunnelen i atombunkeren REGAN VEST skråner let opad for at vand fra eventuelle vandlommer ledes ud i stedet for at oversvømme byggeriet - samt for at lette lokomotivet i at trække de tungt lastede tipvogne med kalk ud. Dette medførte en meget tragisk ulykke, fordi en af folkene en dag opdagede, at lokomotivets håndbremse ikke var trukket, og at toget derfor var ved at løbe løbsk. Arbejdsmanden Kristian Borup forsøgte at afværge en ulykke uden for tunnelen ved at bremse vognenes fart med sin egen vægt. Uheldigvis snublede han og kom i klemme under vognen og døde af sine kvæstelser. Familien fik overbragt beskeden af familiens læge. Der blev holdt lav profil fra forsvarets side for at undgå medieomtale. Alligevel valgte projektlederen – som den eneste fra yndighedernes side - at deltage i den efterfølgende begravelse fra Gravlev Kirke, men ingen fik at vide hvem ”den hemmelige mand” var. Myndighederne kontaktede aldrig familien, så de fik aldrig en officiel forklaring og ej heller erstatning.

Bidrag til Dødsfald under opførsel af REGAN VEST

Dødsfald

Tunnelen i atombunkeren REGAN VEST skråner let opad for at vand fra eventuelle vandlommer ledes ud …