Litauisk monument
Fakta

Fra flyveplads til flygtningelejr

Af

Thisted Kaserne, også kendt som Dragsbæklejren, blev oprindeligt købt af Thisted Kommune i 1930 som rekreativt område. Men ved udbruddet af 2. verdenskrig blev området overtaget af den tyske Kriegsmarine, der brugte den som base for vandflyvere. Efter krigen…

Vis mere

Bidrag til Dragsbæklejren

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Tak for hjælpen!

Tid / Periode 1950
1 kommentar 0 anbefalinger

”Vorherre, da du også engang har været flygtning, beder vi dig beskytte alle, som er hjemløse.” Sætningen står på indgraveret på mindesmærket i Dragsbæklejren. Mindesmærket blev opført af litauiske flygtninge, der ville vise deres taknemmelighed for den gode behandling, de havde fået i lejren. Godt 750 litauiske flygtninge boede i lejren efter 2. verdenskrig. Mindesmærket består bl.a. af en et stenrelief med det litauiske rigsvåben og et trækors. Mindesmærket var også et minde om det land, de litauiske flygtninge havde forladt under krigen. De fleste af flygtningene vendte aldrig tilbage til Litauen, som i mellemtiden var blevet en sovjetrepublik under Stalin. En del blev i Danmark, men de fleste rejste videre til USA og andre lande i Vesteuropa.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Niels Sunesen
, for mere end 5 år siden

Måske skulle det bemærkes, at Dragsbæklejren var et alderdomshjem for baltiske flygtninge, jeg husker at have set dem færdes rundt i Thisted. Kan det passe, at alderdomshjemmet blev nedlagt kort efter 1962? Kan nogen oplyse om dette?

Bidrag til Dragsbæklejren

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Tak for hjælpen!

”Vorherre, da du også engang har været flygtning, beder vi dig beskytte alle, som er…

Billeder (4)