Dronningens Pakhus, Nakskov

Kongeligt kornlager

Af

Dronningens Pakhus er sandsynligvis Nakskovs ældste bygning. Den lange bygning har 30 sektioner og er opført i to etager. Enkedronning Sofie (1557–1631) var mor til Christian den Fjerde og stod bag byggeriet. Kun nederste del af bygningen ned mod havnen er opført …

Bidrag til Dronningens Pakhus i Nakskov

Dronning med sans for forretninger

1 kommentar 0 anbefalinger

Enkedronning Sofie havde god fornemmelse for økonomi og handel. Gennem sine forbindelser fik hun stor indsigt i for eksempel korn- og humlepriser. Og hun købte altid, når prisen var lavest. De store indkøb var sikkert skyld i, at hun i 1591 købte gårde i Nakskov til kornmagasin – blandt andet Dronningens Pakhus. Varerne blev solgt videre til skandinaviske købmænd med god fortjeneste. Fra tid til anden gik det næsten galt for dronningen. Handelspartneren Gertrud Rosenow var ved at gå konkurs. Dronningen fik den gamle statholder Henrik Rantzau til at undersøge Gertruds økonomi. Rantzau havde held med sig, og nogle måneder senere betalte Gertrud de penge, hun skyldte Dronningen.

Flemming Willum Petersen
, for mere end 3 år siden

Jeg er bekendt med retningslinierne om, at indlæg ikke må bruges til markedsføring. Da jeg ikke har kunnet få fat på administrator bag denne side, formedels sygdom og ferie, har jeg besluttet mig for, alligevel at skrive dette om Dronningens Pakhus, som da også bør være i Kulturstyrelsens interesse: Dronningens Pakhus et pt. i dårlig stand og vi forsøger at finde midler til istandsættelse. Der er tale om en så dårlig en tilstand, at der er fare for, at bygningen kan ende med at måtte nedbrydes til trods for, at det er Nakskovs ældste bygning og muligvis Danmarks ældste havnebygning. Bygningen er besigtiget, og kan godt istandsættes, men det skal ske ved snarlig indgriben. Der er i den forbindelse foreslået flere forskellige anvendelsesmuligheder for bygningen efter istandsættelse - men i første omgang leder vi efter investorer, som er villige til at skyde penge i projektet. Bygningen er sandsynligvis bygget 1589 og tilbyder et helt unikt sted for erhvervsdrivende, museum eller lignende. Det er desuden en markant bygning på Nakskov Havnefront, som siges at have Nyhavns-potentiale og snart kommer til at lægge baggrund til besøg af krydstogtskibe - så her er en mulighed for en rigtig god og særegen investering. Skriv en mail til nakskov@nakskov.nu for at høre nærmere omkring mulighederne og projektet

Enkedronning Sofie havde god fornemmelse for økonomi og handel. Gennem sine forbindelser fik hun…