Dronningens Tværgade

Danmarks første parkeringshus

Af

Palægaragerne i det indre København blev opført i den smalle gård bag forhuset i Dronningens Tværgade i 1934. Det var Danmarks første parkeringshus, som blev bygget efter moderne amerikanske principper. Bygningen er udført i jernbeton med fem forskudte etager for…

Bidrag til Dronningens Tværgade,

Funkis og fuld service

0 kommentar 0 anbefalinger

Palægaragerne afspejler den danske udgave af den modernistiske stilart funkis, som var karakteristisk i 1930’erne. Bygningen blev designet med udgangspunkt i den amerikanske rationalisme og den nye samlebåndsproduktion, som kom til Danmark i disse år. Garageanlægget blev udstyret med landets første servicestation (tegnet af ingeniør Hakon Møhl) for at tilfredsstille de voksende krav om hurtig, billig og teknisk fuldkommen service. I bygningens kælder kørte bilerne først over et vaskeanlæg og efter lufttørring fortsatte de via en drejeskive til aftørring, polering og støvsugning. Luften blev automatisk udskiftet fem gange i timen. Der var automatiske lukkemekanismer på alle døre samt indbygget sprinkleranlæg.

Palægaragerne afspejler den danske udgave af den modernistiske stilart funkis, som var…