Ingvar Cronhammars "Elia" i Birk Centerpark ved Herning

Et kunstværk i konstant beredskab

Af

I 1989 fik Ingvar Cronhammar (f. 1947) en idé til et kunstværk, der var så dyrt at realisere, at det skulle tage 12 år, før værket kunne indvies. "Elia" er da også et spektakulært værk: 380 tons stål og en diameter på 60 meter. Men det er ikke bare …

Hedens ildspyende drage

0 kommentar 0 anbefalinger

"Elia" er overvældende. De trin, man skal forcere for at komme op på værket, er dobbelt så høje som almindelige trin. Her må man godt føle sig lille. Siden indvielsen i 2001 har "Elia" forgæves ventet på at kunne tage til genmæle, når himlen flækkes af lyn og buldrende torden. Lynet er endnu ikke slået ned i værket. Og det er ikke engang sikkert, at det nogensinde sker. "Elia" bliver en slags kulisse for et drama, der lader vente på sig. Værket provokerer det travle, supereffektiviserede menneske: Her kan vi stå og vente i timevis uden garanti for, at vi får dét, vi venter på.

Bidrag til "ELIA" I BIRK CENTERPARK

"Elia" er overvældende. De trin, man skal forcere for at komme op på værket, er dobbelt…