EN KUNSTNERISK GENINDRETNING AF MÆNDENES HJEM

Socialpædagogiske visioner omsat til kunst

Af

I 2002-06 skabte billedkunstnerne Kenneth Balfelt (f. 1966) og FOS (Thomas Poulsen, f. 1971) en genindretning af herberget Mændenes Hjem på Istedgade i København. Forstanderen ønskede, at rammerne i højere grad skulle afspejle stedets nye socialpædagogiske linje: …

Kunst for hjemløse

0 kommentar 0 anbefalinger

Kunstnernes mål var at skabe nogle fysiske rammer, der i højere grad stimulerede til fællesskab og socialt samvær. Udsmykningens mest iøjnefaldende element var en stor panseret campingvogn. Campingvognen, som i dag kan ses på Statens Museum for Kunst, skulle fungere som mødelokale. Ved at holde møder i noget så uhøjtideligt som en campingvogn fremfor på socialarbejderens kontor, lagde man i højere grad op til en venskabelig samtale end et traditionelt møde mellem systemet og den hjemløse. Balfelt og FOS erstattede desuden den gamle, undselige indgang i en mørk port med en rigtig hovedindgang mod Istedgade. Her giver en kobberbaldakin og en udskåren egetræsdør med støbejernshængsler indgangen pondus. Man skal ikke længere skamme sig over at gå ind på Mændenes Hjem.

Kunst for hjemløse

Kunstnernes mål var at skabe nogle fysiske rammer, der i højere grad stimulerede til fællesskab…