Engelsborg

Verdens første orlogsflåde

Af

På Slotø i Nakskov Fjord byggede kong Hans i 1509 et befæstet skibsværft, Engelsborg. Værftet blev opført for, at kong Hans kunne opbygge verdens første orlogsflåde. Orlogsflåden skulle bruges mod svenskernes og lübeckernes skibe i Østersøen. Allerede i 1510…

Bidrag til Engelsborg på Slotø

Det gamle skibsværft

0 kommentar 0 anbefalinger

Den spændende tur starter i Nakskov Havn. Herfra sejler postbåden ud til øerne i Nakskov Fjord. Ved ankomsten til Slotø lægger postbåden til ved den private bådebro. Lige overfor broen ligger ruinerne af Engelsborg. På vej op til det store runde hovedtårn ligger området, hvor skibene blev bygget. De to flankemure med skydeskår, der beskyttede værftsområdet mellem hovedtårnet og kysten. Hovedtårnets mere end tre meter tykke mure har skydeskår i to etager. På den anden side af ruinen ligger vandgraven og jordvolden. Den gang skibsværftet blev brugt var der adskillige bindingværksbygninger på Slotø, blandt andet tømmerhus, smedje, køkken, skriverstue og mesterens bolig. Ruinområdet er åbent for besøgende.

Den spændende tur starter i Nakskov Havn. Herfra sejler postbåden ud til øerne i Nakskov Fjord.…