Eremitageslottet
Fakta

Et lysthus til jagt

Af

Eremitageslottet ligger på resterne af en bastion i Jægersborg Dyrehave nord for København. Slottet er bygget i 1736 af Christian den Sjette ved bygmester Lauritz de Thura. Eremitagen afløste Christian den Femtes jagtpavillon, Hubertushuset. Stilen er rig barok.…

Vis mere

Bidrag til Eremitageslottet

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Ensomhedsslottet

Tid / Periode 1734 1990
1 kommentar 0 anbefalinger

På Eremitageslottet kunne kongen indtage sine jagtfrokoster ’en eremitage’ – i ensomhed. På Eremitageslottet var kongen fri for de mange tjenestefolk, som ellers plejede at være til stede ved de kongelige middage. En bordelevator – eremitagemaskinen – transporterede mad og drikke fra køkkenet i kælderen op til spisesalen. Da Frederik den Syvende boede på Skodsborg, brugte han Eremitagen til statsmøder. I 1853 underskrev Frederik den Syvende den nye tronfølgelov, som gjorde Christian den Niende til konge – og til Europas svigerfar. Frederik den Syvende havde ingen arvinger selv, derfor var der brug for en ny arvefølge. Christian den Niendes hustru – Louise af Hessen-Kessel – var Frederik den Syvendes kusine, og det var gennem hende, at Christian kom til kronen.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Inge Heede Hertoft
, for mere end 9 år siden

Jagtslottet Eremitagen ejes af staten og står til rådighed for Kongehuset. Den indvendige og udvendige del af slottet har fra 2010 til 2013 gennemgået en omfattende restaurering, og slottet bliver i den forbindelse åbnet for offentligheden.

Bidrag til Eremitageslottet

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Ensomhedsslottet

På Eremitageslottet kunne kongen indtage sine jagtfrokoster ’en eremitage’ – i ensomhed. På …

Billeder (12)