Esbjerg Havn

Forstærkning fra vest

Af

Under den kolde krig var det helt afgørende for Danmark at få forstærkninger vestfra, hvis krigen kom. Modtagelsen af forstærkningerne ville blive en omfattende affære og blev forberedt grundigt allerede i fredstid. I 1976-1977 opførte NATO således en række…

Bidrag til Esbjerg Havn

Atombombe- og spionmål

0 kommentar 0 anbefalinger

Warzawapagten vidste udmærket, at Esbjerg Havn skulle spille en afgørende rolle i modtagelsen af NATO-forstærkninger vestfra. Under store dele af Den Kolde Krig var det derfor planlagt at lægge byen og havnen øde med atomvåben allerede tidligt i forløbet, hvis krigen blev varm. Og som en række andre anlæg var området genstand for de fjendtlige militære efterretningstjenesters opmærksomhed. Så sent som i juni 1988 gennemførte østtyskerne således en efterretningsoperation, hvor Esbjergområdet blev gennemfotograferet fra luften, søsiden og af spioner på landjorden.

Warzawapagten vidste udmærket, at Esbjerg Havn skulle spille en afgørende rolle i modtagelsen af…